Monday, March 30, 2009

Earth Hour

ada extra cuppies so sesaja buat utk earth hour tu..letak candle.
Ali cukup excited la kalau ada candle2 ni..siap nyanyi lagu birthday ekekek...

Sunday, March 29, 2009

Thursday, March 26, 2009

Colourful Cupcakes for Dujuan&Chazzer



25pcs cupcakes for dujuan..sapa yg tak kenal dujuan kat forum cari:gossip!
nk bg sama chazzer, otai forum jugak ni..sempena masuk umah baru..
TQ

testimony:
mamat sengal tuh teruja giler masa 1st aku tunjuk kat dia..tapi dia kata..tak pe..masa sampai nanti.kita makan sesama..
bila dah sampai..nak makan la..tapi alar2 sayang gitew..
bila dah start makan...ya ampuns.. sekejap jek 16pcs tuh habes..sedap gile cream topping dia tuh...terjilat2 aku..
chazz siap cakap ..kalu tak cukup..kita balun jek yang kotak kecik 9pcs tuh...

Tuesday, March 24, 2009

inside Oreo Cheesecake

hmm..kalau dah kena potong mcm ni tau2 aje la siapa yg makan kan?org yg buat sendiri makan..saja nk tunjuk dlm chilled oreo cheesecake tu still ada oreo cookies. kat atas pun tabur lg dengan blended oreo cookies. kalau u all perasan kat secret recipe pun depa tak tabur kat atas tu yer..this one mmg kaya dgn oreo la ;)

*err...cakap camni secret recipe bleh marah ke?huhuhu

Saturday, March 21, 2009

ben10 & oreo cheesecake


ben10 cupcakes and chilled Oreo cheesecake ordered by Mas of Puchong for her son's 9th birthday...Tq very much Mas.
testimony:
email from mas:
Dear Ayu,
Sorry sesangat... tak sempat nak reply ur message. For the past weeks busy sikit kat ofis. Well, cuppies n cake tu mmg best.. especially those cuppies.. sekejap ajer habis.. anak2 i ajer makan tak renti2 ben10 pulak tu.. hehe
next month my 4th son birthday, nanti insyaallah buleh order lagi ngan ayu..
thanks again ye!


and to Cik Farah Nadia yg amik cuppies ptg smlm, Tqvm ye dik..takde pic la plk. tak sempat snap..farah request design mcm fast sale blue+white tu ;)


**hmmmm teringinnnn nak makan oreo cheesecake ni...yummm!
kesian tukang buat cake ni tau, tgk aje la cake2 tu, tp takleh makan..
nak kena cari time to bake for myself.
hmmm maybe utk my besday esok??
wah! wat cake utk diri sendiri aci ke?huhuhu

Wednesday, March 18, 2009

Sunday, March 15, 2009

roses oh roses...


roses oh roses...
a rose can say i love you and want you to be mine,
a rose can say i thank you for being so very kind,
a rose can say congratulations,
whatever the occasion may be,
a rose can say i miss you and wish you were here with me :)

rene design lg...

yg ni yg sebetulnya ordered by Roza..masih teringat lg ni
salah design cake utk Royeda!huhuhu
so ini la dia, rene design ordered by Roza :)

TQ roza.

engagement cake and cupcakes

cupcakes hantaran set in gold and cream.
TQ kak sue, ukay perdana.


kek hantaran tunang yellow+white. 2kg kek and buttercream perisa strawberry.
TQ pn.Aisa, bkt.Antarabangsa.

Wednesday, March 11, 2009

no-cream cuppies

80 pcs of no-cream cupcakes ordered by ny2, ukay perdana sempena sambutan Maulidur Rasul di surau Bukit Antarabangsa..TQ ny2.

chocolate frosting cupcakes

Ani, Selayang order coffee cupcakes with chocolate and coffee buttercream..
sedap! sambil buat sambil ngap cuppies yg balance2 huhuhu..mana tak 'sihat'!he3
TQ ani..and happy birthday to u dear!

Tuesday, March 10, 2009

Colourful Cupcakes and Chilled Oreo Cheesecake


nana, petronas ordered 25small cupcakes n chilled oreo cheesecake
for the cupcakes dia mintak design colourful..
(mila yg mtk design colourful, tp nana yg pick up, ahkak pun taktau siapa tuan cupcakes tu?hik3)
tak kisah la, anyway, thank you...
testimony:
i like the cuppies so much! my friend yg order oreo cheesecake tu pun cakap
cake tu sedap - mila

it's ok if only the icing tu letak a bit more lagi - nana

Saturday, March 7, 2009

ben10, tigger&pooh and jungle friends

ordered by Marilyn, sri Gombak for her 3 y.o son yang suka animal cartoons and ben10 character...using fondant+gumpaste and buttercream.
believe it or not, i took 5 hours to finish this set!amateur....

Ali cukup geram tgk ben10 tu and of course i spare jgk utk dia sebijik dua :)
TQ marilyn...

testimony:
"looks great! and many of my friends like it. not too sweet. my son pun like it. next time order cake pulak :)"

more inLove set...

anis, Wisma FELDA...tq.

'cupcakes cinta' utk ateh :)
testimony:
"ayu, ur cuppies are so tasty and nice. tak terlalu manis"

intan, Gombak..intan jgk order 1set kek batik. thanks intan..
testimony:
"kek batik ayu sedap la..family members pun cakap sedap..cupcakes pun cute jer design..next time boleh order lagi."

Wednesday, March 4, 2009

Cupcakes Order Code

Code: SimplyCute
(colour theme up to ur choice)

Code: Ben10 (for ben10 only)
or
Code: Jungle (for cartoon only)

Code: Rene
(colour theme up to ur choice)

Code: Sweet
(colour theme up to ur choice)

Code: inLove
(colour theme up to ur choice)


Code: SweetSparkle
(colour theme up to ur choice)

riena?rene?ya ampunnnn


semalam dengan semangat waja saya siapkan cupcakes yg diorder oleh Royeda dgn 'rene design'..
bila dia dah ambik, dah balik dah, saya pun check email2 lama kat email address yg lama..then buka la email royeda, adusssss! dlm email dia ckp nak
'riena design' bukan 'rene design'..alamak!
terus i call royeda minta maaf sbb dah salah design!
royeda ckp takpeee...it's ok..tp saya tetap rasa bersalah.
actually rene design tu order Roza, bukan Royeda..uwaaaa..
to royeda: i'm really2 sorry!
aduhai..riena, rene, roza, royeda...bikin ahkak kompius tu! dah tua ke aku??huhuhu

Sunday, March 1, 2009

bon voyage

Order from Jaja, pandan indah for her friend Anees yg nak fly to Riyadh..
Jaja mtk deco mcm purple+white before n letak nama kwn2 sbg tanda kenang2an utk Anees...hope you guys enjoy the cuppies.

Dani's birthday

HAPPY BIRTHDAY DANI!
little surprise from aunty ayu to cute dani...
moist chocolate cake with his image on it!
ni anak sedara ayu belah hubby, Dani Sulaiman..dah 2 y.o dah Dani.
peminat setia cartoon Wonder Pets :)
"apa yg penting, kerjasama!" hehe

happynyer Dani tgk atas kek tu ada pic dia n wonderpets..

Dani senyum manjang..abangnya pulak tgh busy mengorek chocolate rice..yum yumm!

hmmm...geramnyer..

niat di hati nak bawak triffles, pizza ke at least 2pcs, tp keadaan tangan tak mengizikan..walaupun mcm dah ok pagi sabtu tu, tp my hubby tak bg i buat byk2 coz takut jd sakit balik..so cuma boleh wat choc cake and kek batik aje..
tak snap plk pic kek batik..that day my MIL buat laksa, sedap!

notis notis!

cakelicious a.k.a ayulicious cakes email address dah bertukar.
sorry coz dah dua kali tukar :(

old address : ayulicious_cakes@yahoo.com
to
new address : ayu.cakes@yahoo.com

lagi mudah and senang...
jd after this anything just email kat new email address tu ek..TQ

sekali lg, my new email address..

ayu.cakes@yahoo.com

salam manis,
AyuMiskim