Friday, September 26, 2014

Kelas Deco Kek

Kelas Deco Kek
 
Yuran: RM250 ( Deposit Rm100 )
Tarikh: 19 Oktober dan 26 Oktober 2014
Masa: 10.30am - 3pm
Tempat: D-G-01, Sri Baiduri Apartment,
Jln Ukay Perdana 4, Tmn Ukay Perdana, Ampang.

Note: Bawa pen je utk amik nota.
Makan tengahari disediakan.

--Belajar membuat buttercream yg sesuai untuk salut kek dan untuk membentuk bunga.
--Belajar menghias kek menggunakan teknik ombre ( belang2 tuu )
dan hiasan floral.
--Belajar pelbagai jenis border kek.


Untuk mendaftar boleh PM, SMS atau Whatsapp;
 
Ayu 012-625 7307


Wednesday, April 16, 2014

Kelas Ribbon Roses

NEW MODULE ! 
Kelas Kak Daalia yang you all tunggu2 kan ....


Module : Steam Buttercream with Ribbon Roses Cake Deco
Description :
1. Learn How to Cover a Cake with Satin Smooth Steam Buttercream
2. Learn How to make Single and Double Layer Ruffles around the cake
3. Learn How to pipe and do pretty ribbon-rose "flower" arrangement
on the cake

Fee : RM320 ( Deposit RM170 )
Location : Sri Baiduri Apartment, Ukay Perdana, Ampang
Time : 10am - 3pm
Date : 20th Apr, 2014, Sunday





** Lunch will be provided

To register, please PM, Whatsapp or call Ayu : 012-625 7307

Wednesday, April 2, 2014

KELAS MACARON + SHAPED MACARON



Kelas Macarons + Shaped Macarons - KELAS NI TIADA ULANGAN..

Tarikh: 13 April 2014, Ahad
Masa: 10 pagi
Lokasi: D-G-01, Sri Baiduri Apartment, Ukay Perdana, Ampang.
Fee : RM200 - Deposit RM100
*Lunch will be provided

Belajar membuat macarons menggunakan Italian method dengan pelbagai filling..

Whatsapp/SMS/Call Ayu 012-6257307

KELAS DONUT VARIETY


Ramai yang bertanya tentang kelas Donut Kak Daalia ni..

Tarikh: 12 April 2014, Sabtu
Masa: 10 pagi -3.30pm
Lokasi: D-G-01, Sri Baiduri Apartment, Ukay Perdana.
Fee : RM200 - Deposit RM100
* Lunch will be provided

Belajar membuat donut dengan 9 jenis topping yang berbeza, juga akan di ajar membuat donut yang ada filing di dalamnya

Whatsapp/Call/SMS Ayu 012-6257307

Terima Kasih

Wednesday, February 12, 2014

Moist Choc Cake with Choc Fudge Class ( Group hands-On )

Moist Choc Cake with Choc Fudge Class 
( Group hands-On )

Yuran: RM150
Tarikh: 19 Feb 2014, Rabu
Masa:  2.30pm – 5.30pm
Lokasi: Sri Baiduri Apartment, Ukay Perdana, Ampang.
*Tak perlu bawa apa2.
*Deposit Rm50 utk confirm tempat

Whatsapp/SMS Ayu: 012-6257307
Email: ayu.cakes@yahoo.com

Cupcake Bake & Deco Class

Cupcake Bake & Deco Class

Yuran: RM150
Tarikh: 16 Febuari 2014, Ahad
Masa: 10.30am – 4pm
Lokasi: Sri Baiduri Apartment, Ukay Perdana, Ampang.
*Tak perlu bawa apa2.
*Deposit Rm50 utk confirm tempat
*Lunch disediakan
*Bawa pulang 12pcs cupcake yg dihias sendiri.

Whatsapp/SMS Ayu: 012-6257307
Email: ayu.cakes@yahoo.com

Sunday, November 17, 2013

Kelas Congo Bar dan Kek Batik


Belajar cara2 membuat Congo Bar dan Kek Batik.
Deposit RM50 diperlukan untuk booking tempat.
( Sebelum 22 Nov, Khamis )

Hubungi Ayu: 012-6257307

Monday, November 4, 2013

Congo Bar



Kit Kat & M&ms Cake



Minnion Cake



Colourful Roses Cupcakes



Rainbow Cake Upin n Ipin



Tayo the Little Bus



Thursday, October 3, 2013

Monday, September 30, 2013

Articake Inspired Flowers on a Lady's Hat!


New Module 
 Articake Inspired Flowers on a Lady's Hat !

Instructor : Daalia - Lea Oven
Fee : RM250 - first time only..lepas ni rm300..cepat!
Date / Location : 20 Oct 2013
Location : Ayu Baking Studio, Ukay Perdana, Ampang.
Time : 10am - 5pm

Description :
1) Carve the Cake into Hat Shape
2) Learn How To Weave the straw Hat using buttercream
3) New stiff icing recipe for the flowers
4) Learn How to Pipe 6 different types of Buttercream Flowers

Perlu bawa: 8pcs piping bag, spatula, pisau bergerigi, gunting, paku payung utk roses, , Nozel No: 4, 79 (atau 80,81), 2, 47, 104, 352, 65 (atau 66, 67 & 352) 

Untuk mendaftar..contact Ayu
012-625 7307 ( Whatsapp/SMS/Call)

Tuesday, September 24, 2013

Module : Risoles & Cream Horn
Description :
Hands On Class - Special Unique Risoles Recipe & Cream Horn with Yummy Homemade Custard original from Bali
Fee : RM300
Deposit: RM150
Date: 5th October 2013, Saturday

Time : 10 am till finish ( ~ 5pm )
Instructor: Daalia Abdul
Yang perlu di bawa ke kelas :
Kain Lap, pizza cutter, rolling pin ( min 12" long )

Whatsapp Ayu: 012 6257307

Thursday, August 29, 2013

Hantaran Figurine

RM180

Articake Inspired Cake Deco Class

Tarikh: 22 September 2013, Ahad
Instructor: Daalia Abdul from Lea Oven.
  Yuran: RM400
Deposit: RM 200 ( WAJIB utk lock tempat anda)
Tempat: Sri Baiduri Apartment, Ukay Perdana, Ampang.
Masa: 10am-4pm.


 
**Makan tengahari dan tempat solat disediakan.

Apa yang akan anda pelajari:-

1. Melepa cake sebelum menyalut steamed buttercream.
2. Menghasilkan steamed buttercream - atas dapur.
3. Menyalut kek sendiri menggunakan kaedah steamed buttercream dengan kaedah yang betul dan tak comot.
4. Mewarnakan buttercream.
5. Membuat 10 jenis bunga yang cantik2 :) - teknik sama boleh apply pada kedua-dua kek dan cupcake jgk.
6. Cara meletak bunga ke atas dan sisi kek yang betul.



Datang satu kelas ni je dan anda boleh buat 10 jenis bunga seperti di atas..tak payah masuk kelas macam2..complete class for beginner and intermediate..even pro pun :) 
 
Kelas ini adalah hands-on class dan bukan kelas demo.
Jadi akan sendiri yang akan hasilkan bunga2 tu..

Youtube Video by Sifu Lea Oven:
http://www.youtube.com/watch?v=MY-rzMRVJdQ


Daftar sekarang with deposit RM200 sahaja....
Kelas HOT! tempat terhad...
Jangan marah kalau dah full ;)

Untuk Mendaftar
Call/SMS/Whatsapp: 012-625 7307 - Ayu
Email : ayu.cakes@yahoo.com



Friday, August 16, 2013

Kelas Red Velvet Cake Hands-On


Red Velvet Cake Hands-On Class

Apa yg akan anda pelajari:-

1. Pengenalan kepada bahan-bahan dan alat-alat membuat red velvet cake

2. Membuat red velvet cake A to Z :)

3. Membuat cream cheese frosting yang senang dan yang penting sedap.

4. Teknik betul menyalut kek dengan cream cheese frosting.

5. Belajar mengenal nozzle dan alatan asas menghias kek.

6. Menghias kek yang dihasilkan.

Pelajar akan membawa balik sebiji kek yang dimasak dan dihias sendiri. Bukan dipotong-potong.

Tarikh: 8 September 2013
Masa: 2.30pm - 6.00pm
Lokasi: Sri Baiduri Apartment, Ukay Perdana, Ampang.
( Near Bukit Antarabangsa )
Yuran: RM150
Personal class: RM200 shj ( just pilih hari dan masa and kita boleh set time utk adakan kelas )

**ambil kedua-dua kelas Rainbow Cake dan Red Velvet Cake ( 7hb dan 8hb September ) yuran RM 300 sahaja.

Sila SMS/Whatsapp: 
012 - 6257307 - AYU
Email: ayu.cakes@yahoo.com

Kelas Rainbow Cake Hands-On


Rainbow Cake Hands-On Class

Apa yg akan anda pelajari:-

1. Pengenalan kepada bahan-bahan dan alat-alat membuat rainbow cake

2. Membuat rainbow cake A to Z :)

3. Membuat buttercream yang senang dan yang penting sedap.

4. Teknik betul menyalut kek dengan buttercream 

5. Belajar mengenal nozzle dan alatan asas menghias kek.

6. Menghias kek yang dihasilkan. Beberapa teknik akan diajar.
**teknik yang sama boleh diguna pakai untuk apa saja jenis cake yang anda  hasilkan nanti.

Pelajar akan membawa balik sebiji kek yang dimasak dan dihias sendiri. Bukan dipotong-potong.

Tarikh: 7 September 2013
Masa: 2.30pm - 6.00pm
Lokasi: Sri Baiduri Apartment, Ukay Perdana, Ampang.
( Near Bukit Antarabangsa )
Yuran: RM180
Personal class: RM250 shj ( just pilih hari dan masa and kita boleh set time utk adakan kelas )

**ambil kedua-dua kelas Rainbow Cake dan Red Velvet Cake ( 7hb dan 8hb September ) yuran RM 300 sahaja.

Sila SMS/Whatsapp: 
012 - 6257307 - AYU
Email: ayu.cakes@yahoo.com





Sunday, May 26, 2013

Bercuti

Salam n Hi semua...
Kami 'tutup kedai' bermula dari
25th May - 1st June...not in KL.
Order buka balik pada 4th June...

Harap Maklum...Thank u!

Wednesday, May 22, 2013

KELAS ROTI OLEH SIFU MAMAZIEZA

KELAS ROTI OLEH 
SIFU ROTI MALAYA, MAMAZIEZA
 
Tarikh: 22 Jun 2013, Sabtu

Masa: 9.30am - 5.30pm

Tempat: Ayu Baking Studio, Ukay Perdana, Ampang.

Yuran: RM250 ( Deposit RM150 diperlukan utk chop tempat )

*Tak perlu bawa apa2
*Makan tengahari disediakan

Belajar 3 method untuk membuat bukan 1, bukan 2, bukan 5, bukan 6 TAPI Mamazieza akan bongkarkan cara membuat 8 jenis roti!

Daftar segera
012-625 7307 - AYU

KELAS IBU DUIT RAMADHAN DAN OPEN HOUSE SYAWAL

 KELAS IBU DUIT RAMADHAN 
DAN OPEN HOUSE SYAWAL

Jom belajar rahsia menjana pendapatan sehingga boleh mencecah 
5 angka di musim Ramadhan dan Musim Raya (Open House) bersama Sifu Hasnah Saidin

Kelas A to Z dari cara membuat, cara packing dan apa yang perlu dibuat jika kuih tak habis dijual..nak tau rahsia? Jom!

Pengalaman Sifu Hasnah Saidin menjual 5 killer produk dia pada setiap Ramadhan sejak bertahun tahun lalu diperturunkan dalam kelas ni.

Pelbagai tips penting dan berguna dikongsi. Kalau ikut semua-semua tips ni, tak mustahil anda juga boleh target pendapatan beribu-ribu lemon sepanjang Ramadhan!

Juga diperturunkan tips bagaimana nak jimat kos dan bagaimana mengurus masa supaya anda boleh menyiapkan semua kuih muih tu dalam masa yang terhad - mengejar waktu puncak orang ramai keluar membeli juadah untuk berbuka.

Modul:
1. Puding Caramel Meletop
2. Kek Batik
3. Kuih Bakar Bijan
4. Kuih Bakar Berlauk
5. Creampuffs

Tarikh: 8 Jun 2013, Sabtu

Masa: 10am - 5.30pm

Yuran: Rm300
( Deposit RM150 diperlukan utk confirmkan tempat )

Lokasi: Ayu Baking Studio, Ukay Perdana, Ampang.

*Hanya bawa apron.
*Makan tengahari disediakan.

Daftar sekarang...tempat terhad..

Hubungi: 012-625 7307 - Ayu

Monday, May 13, 2013

Kelas Demo

Alhamdulillah kelas Demo semalam berjalan lancar..
Terima kasih pada yang hadir...lupa ambil gambar ok! huhu..

Terima kasih Nana, Hani, Allysha, Ayu dan Nurul.

Next class insyaAllah :-

Tarikh : 19 Mei 2013
Masa: 10am - 3pm
Lokasi: Sri baiduri Apartment, Ukay perdana, Ampang.
Yuran: RM150
Demo: 1. Red Velvet Cake with Cream Cheese Frosting
2. Rainbow Cake with Buttercream Frosting.

Contact Ayu untuk mendaftar atau jika ada sebarang pertanyaan
Ayu - 012-6257307



   


Sunday, May 12, 2013

KELAS DEMO STEP-BY-STEP DUA JENIS KEK PALING POPULAR




Yuran: RM150 sahaja!

Call/SMS/Whatsapp: Ayu - 012-6257307

TQ


KELAS DEMO 2 JENIS KEK PALING POPULAR

Ramai sangat yang request kelas kek, so saya adakan Demo Class ni..jadi boleh tengok sendiri cara2 saya menghasilkan kek2 seperti dalam gambar :) Dan u all balik sure punya lah boleh buat sendiri jugak...

Tarikh: 19 May 2013, Ahad
Masa: 9.30am - 3pm
Lokasi: Ukay Perdana, Ampang
Jenis kek: 1. Rainbow Cake with buttercream frosting
                      2. Red Velvet Cake with cream cheese frosting
Yuran: RM150 (modal hanya RM75 utk satu jenis cake)

**Lunch disediakan
**Telekung+Sejadah disediakan

Anda akan ditunjukkan cara-cara membuat Rainbow cake dan Red Velvet cake dari A to Z beserta tips2 penting dalam menghasilkan dua kek meletup ini..Juga boleh tengok cara-cara menghias kek-kek tersebut..all out!

Resipi dan cara-cara membuatnya diberikan.

Anda juga diberi peluang turut serta mendeco..tidak la 100% menonton demo.boleh try buat bunga, sapu cream, buat star, etc.
 
Kek juga akan dikongsikan sama rata utk dibawa pulang.

Berbaloi2 kerana dengan hanya datang menyaksikan demo ini, insyaAllah anda boleh mulakan perniagaan kek dan boleh balik modal sekelip mata je.. (rm150 je modalnye pun..hehe)

Daftar cepat sebelum terlambat ya ;)
Boleh PM utk mendaftar atau SMS/Whatsapp:
Ayu- 0126257307